2 Mart 2014 Pazar

Saç Bakım Ürünlerim | Saç Bakım Rutinim ♥

Merhabalar bu yazımda saç bakımımda kullandığım ürünlerden bahsetmek istiyorum.

Aslında çok fazla ürünüm var tek tek yazılarını yazarsam çok fazla kalabalık olacağını düşündüm hepsini bir post altında yazmaya karar verdim :)

Hemen başlayalım o zaman.

Kullandığım Şampuanlar:


Wella Proseries Nem Terapisi Şampuan: Bu şampuanı bir ara saçlarımın neme ihtiyacı olduğunu düşünüp almıştım iyi geleceğini umarak. Gerçekten iyi geldi aslında nemli kuru kuru durmayan yumuşacık saçlarım oldu bu şampuanı sevmiştim aslında ama daha sonra saçlarım birden dökülmeye başladı ancak sebebini bilmiyorum. O sıra çok yoğun çalışıyordum ve kilo vermeye bile başlamıştım koşuşturmadan bunlar yüzünden de dökülme olmuş olabilir ama benim içim rahat etmedi ve şampuanı kullanmayı bıraktım. ( bıraktıktan sonrada dökülme devam etti demekki sebebi bu değilmiş ama yinede kullanmaya çekindiğim için kenarda duruyor)

Blendax Normal Saçlar için Şampuan: Şu an bu şampuanı kullanıyorum. Yıllardır her türlü her marka şampuan denedim kuaförlerden aldım organik şampuanlar denedim ve hiç bir şampuan benim saçlarıma iyi gelmedi ta ki seneler önce blendax ı deneyene kadar. Blendax nasıl oldu anlamadım ama saçlarıma çok iyi geliyor yumuşacık dolgun gerçekten güzel iş çıkarıyor benim favori şampuanım. Ama ambalajlarını yenilediler bu yeni serileri eskisi kadar sevemedim eski şişeleri daha iyiydi :( ama yinede iyi :)

Loreal Elseve Nem Kolajen Şampuan: Bu şampuan denediğim şampuanlar arasında blendaxdan sonra en beğendiğim şampuan oldu. Gerçekten güzel nemlendirdi saçlarımı kötü bir etkisi olmadı. Çok uzun bi süre bu şampuanı kullandım ve iyiydi elimdeki bütün şampuanlar bitince tekrar alabilirim.

Head & Shoulders 2 si 1 arada: Bu şampuanın saçlarıma pek etkisi olmadı sadece işini yapıyor güzel yıkamama yardım ediyor :) ama bu şampuanın en güzel yanı kokusu gerçekten çok güzel kokusu var ve kalıcı. Diğer şampuanlar güzel koksada yıkadıktan sonra saçlarımı düzleştirici vb. ısı uygulayınca saçlarım çok garip kokmaya başlıyor ama bu şampuanı kullanınca ne kadar ısı da uygulasam o koku gitmiyor. Bu şampuanın en güzel tarafı bu bence :)

Bioblas Saç Dökülmesine Karşı Şampuan: Bu şampuanı saçlarım çok dökülmeye başladığında artık kel kalmaktan korkmaya başladığım dönem almıştım :D ama iki en fazla üç kez kullandım çünkü köpürmüyor bu şampuan aslında köpürmeyen şampuanlar daha iyiymiş içerik olarak ama ben sevemiyorum çok köpüren şampuanları çok seviyorum o yüzden kullanamadım saç dökülmesine ne kadar etkili tabi bilemeyiz bence şampuan değil de yediklerimiz, stres, yaşam şeklimiz, uyku düzenimiz saç dökülmesine çok daha fazla etki ediyor bunları düzeltirsek saçlarımız dökülmüyor :)

Kullandığım Saç Kremlerim:

Loreal Elseve Nem Kolajen Saç Kremi: Bu kremi şampuanıyla beraber almıştım. Şampuanladıktan sonra bir miktar alıp saçlarımın uçlarından başlayarak saçlarıma yayıyorum ve sonra yıkıyorum saçlarımın kolayca açılmasını sağlıyor ve nemlendiriyor işini benim için yapan bir ürün :)

Down Under Natural's Sıvı Saç Kremi: Bu ürünü saçlarımı yıkadıktan sonra banyoda krem kullanmadığım zamanlar saçlarım kolay açılsın diye taramadan önce saçlarıma sıkıyorum kolay açılmasına çok etkisi yok bence, sadece yumuşatıyorsa o kadar işe yarıyor ben bu ürünü sevemedim açıkcası. En sevmediğim yanı ise kokusu kokusunu gerçekten sevmedim herkes bayılıyormuş ama niyeyse benim için çok itici bir koku.

John Frieda Go Blonder Saç Kremi: Ben saçlarıma uzun zamandır ışıltı yaptırmayı düşünüyordum fakat bir türlü cesaret edemiyorum bu ürünü hafif saç rengimde ışıltı yapar mı diyerek aldım. 2 haftadır kullanıyorum. üstünde hergün kullanın diyor ama ben hergün kullanmadım birde şampuanıyla beraber kullanmak gerekiyor ama ben şampuanınıda kullanmıyorum o yüzden renge çok etkisi olmadı ama saçlarımı inanılmaz yumuşak ve parlak yaptı saçlarım yeniden canlandı diyebilirim ben bu yüzden çok beğendim bir daha saç ürünlerimi john friedadan almayı düşünüyorum ayrıca kokusuda şahane! :)

Avon Advance Techniques Saç Kremi: Bu kremi hiç sevmiyorum benim için çöp olan ürünlerden biri. Saçlarıma hiç bir etkisi yok tam tersi yapıs yapış bir his bırakıyor ayrıca kokusunuda hiç sevemedim :(

Kullandığım Saç Maskelerim:

Loreal Elseve Komple Onarıcı 5 Maske: Bu maskeyi kullandığımda saçlarım yumuşacık oluyor, onarıcı bir etkisi varmı bilmiyorum ama ben severek kullanıyorum ve durulanmasıda çok kolay. Çok yoğun bir kokusu var hafif şurup gibi koksada ben kokusunu sevdim.Başka ürünler denemek istediğim için tekrar almam.

Down Under Natural's Argan Oil Saç Bakım Maskesi: Bu maskenin testerini bir watsons alışverişimde vermişlerdi ve çok beğenmiştim hemen büyük boyunu aldım. Bence bu serideki en iyi ürün bu saçlarımı yumuşacık yapıyor kabarmasını önlüyor, parlatıyor ve kokusuda güzel :)

Aussie 3 Minute miracle Onarıcı Saç Maskesi: Bu ürünü bloglarda çok duymuştum ve mucize gibi bişey olduğunu söylüyorlardı bende denemek istedim ve aldım. Ürünün kullanımı çok pratik aç kapa derdi yok direk sıkıyorsunuz ürün geliyor :) Ben kullandığımda saçlarıma pek etkisi olmadı açıkcası mucize gibi bişeyler beklediğimden belkide beklentimi karşılamadı bu ürün. Benim için tek artısı birazcık parlaklık vermesi oldu.

Watsons Süt Özlü Saç Maskesi: Bu ürünü indirimde 3 tl gibi bir fiyata almıştım yoksa normal fiyatıyla zaten almazdım :) Aslında güzel bir ürün yumuşacık ve kolay açılan saçlar yapıyor ama bu üründe sevemediğim bişeyler var nedense elim hiç gitmiyor. Bu kadar yumuşatmasında içinde çok miktarda silikon olması sebep oluyor diye bişeyler okumuştum onların etkisi sanırım ama ürün gerçeken çok vıcık vıcık kaygan kapağı bile kapanmıyor kayıp pot die geri açılıyor :))

Kullandığım Saç Yağı:

Avon Advance Techniques Argan Özlü Saç Bakım Yağı: Saçlarım için yağ olarak bir tek bu ürünü kullanıyorum. Ben çok memnunum yedekledim bile. Saçlarımı yumuşacık yapıyor ve parlatıyor. Taramadan önce uygulayınca kolayca açılmasını sağlıyor. Ve her kullandığımda sadece bir pompa ürün alıyorum hatta bazen yarım pompa saçlarımın dip kısımlarına değilde uç kısımlarına yoğun olacak şekilde uyguluyorum ve çok memnunum.

Kullandığım Isı Koruyucu Spreyler:
Avon Advence Techniques Isı Koruyucu Sprey: Aslında ısı koruyucuları sürekli kullanmıyorum sürekli unutuyorum kullanmayı ama kullansam etkisi olacağını düşünüyorum. Avonun bu ürününü sevdim uygulaması kolay.

Pantene Isı Koruyucu Sprey:  Bu ürün de aynı şekilde kullansam etkisi olurdu ama ben kullanmadım. Bu ürünü kullanmamamdaki temel sebep de spreyi sıktığımda ürün dümdüz çıkıyor bi noktaya bütün ürün geliyor sprey kısmındamı sorun var anlamadım ama fıst diye dağılsaydı daha kullanışlı olurdu kullanamıyorum.

Kullandığım Saç Spreyleri:

Superdrog Saç Spreyi Firm Hold: Bu ürün normal günlük kullanıma uygun ama çok bir tutuculuğu yok o yüzden benden çok babam kullandı :))

Taft Saç Spreyi Mega Güçlü Tutuş: Bu spreyi diğer spreylerin tutuculuklarını hiç sevmediğim için aldım özellikle 5 numara tercih ettim. Gerçekten güzel tutuyor ama saçlarım sepsert oluyor. Topuz falan yaptığımda neyse de maşa yaptığımda o kadar sert tutması kalıp gibi saçlara sebep olabilir dikkatli kullanalım :D

Wella Saç Spreyi: Bu ürün küçük boy denemek için aldım. Normal bir tutuşu var superdrogdan fazla taft dan az orta bir ürün.

Kullandığım Saç Maşaları Ve Düzleştiriciler:

Babyliss 19mm Maşa: Bu maşayı severek kullanıyorum saçlarıma güzel şekil veriyor ancak saçlarım çok maşalı maşalı oluyor bu yüzden düğünlerde falan kullanmak için kenarda bekliyor :)

Fakir Juliet 25mm Saç Maşası: Bu ürünü daha doğal bukleler yapmak için aldım ve beğendim gerçekten güzel doğal bukleler yapıyor 25 mm tam ideal bir boy bence daha kalınını zaten düzleştiriciyle yapabiliyorum bu boy maşaya ihtiyacım hep oluyor.

Remington Düzleştirici: Model numarasını unuttum. Ama bütün remington ürünler zaten harika. Remington bence çok başarılı bir marka bu düzleştirici hayatımın düzleştiricisi diyebilirim artık benim bir parçam. lise 1 den beri saçlarımı düzleştiriyorum o yüzden düzleştiricisiz yapamam ben. Bu düzleştiriciyi o kadar çok kullandım ki geçenlerde bozuldu :( daha sonra yetkisi servisine götürdüm ve garantiye gönderdim 1 ayda bana aynı ürünün yenisini gönderdiler çok memnun kaldım kesinlikle garanti konusundada çok iyi bir marka.

Sinbo Düzleştirici: Bu düzleştiriciyi diğerini garantiye yolladığımda aldım 10 tlye bu kadar olur hiç bir işe yaramayan bir ürün almayın derim.

Baya uzuun bir yazı oldu okuduğunuz için teşekkürler :)

1 yorum:

  1. Tanıttığınız ürünlerin içinde zigavus argan elıxır besleyici saç bakım serumunu da görmek isterdim.Saçıma temizken uyguluyorum ve tekrar yıkamıyorum.Saçımın kuruluğunu, kırılmasını,kabarmasını önleyen muhteşem bir bakım sağlıyor:)

    YanıtlaSil